020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Örebro och Värmland

Julmarknad i Grums

LO-facken i Grums fick en möjlighet att ta över ansvaret för julmarknaden i Folkets Hus.

Få tar chansen till extra pappapengar i Värmland och Örebro län

För tredje året i rad ökar pappors uttag av föräldrapenningtillägget på riksnivå. Men i Örebro län har endast 7 procent av papporna tagit ut hela den ersättning som de har rätt till. Detta kan jämföras med mammorna där motsvarande siffra är 77 procent. I Värmland ligger siffrorna på 6 respektive 80 procent. Det visar LOs årliga utvärdering av föräldrapenningtillägget.

LO-distriktets höstmöte

Den 21 november gästade LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson LO-distriktets representantskap.

Två uttalande antaget av LO-distriktet i Örebro och Värmlands höstmöte 21 november

Fackliga röster från Värmland i framtidens riksdag

Socialdemokraterna i Värmland kommer snart att fatta beslut om hur deras valsedel till riksdagsvalet ska se ut. Valberedningen har nyligen presenterat sitt förslag. LO-distriktet noterar med glädje att Socialdemokraterna i Värmland till vissa delar följt vår uppmaning om att ha fackliga kandidater högt upp på sin riksdagslista. På valbar plats ser vi nu namn som Lars Mejern Larsson, Gunilla Svantorp och Åsa Hååkman-Feldt.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Vad hände med löftena om sjukförsäkringen?

Inför valet 2014 stod frågan om sjukförsäkringen högt på den politiska dagordningen. Många personer vittnade om svårigheterna att få ersättning. Vad hände sedan? 

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev


Ja, jag blir gärna mottagare av LOs nyhetsbrev. LO kommer inte dela mina personuppgifter och jag kan avanmäla mig när jag vill.