020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Örebro och Värmland

Örebro Länsteaters stora satsning heter "Imorgon är nu"

Arbetarhistoria – Från Örebro, från länet och vidare ut i världen Örebro Länsteater stora satsning i vår heter ”Imorgon är nu”.
Detta är en pjäs som tar oss tillbaka genom Örebros 1900-talshistoria och de olika skeden som la grunden till och formade dagens svenska samhälle. Vi får här besöka allt från gruvan och skofabriken till några svenskättlingars liv i USA, och inte minst följa arbetarrörelsens kamp och framväxten av den svenska folkhemsmodellen. Uppge att du är medlem i ett LO-förbund. Då betalar du endast 200 kr för en biljett.

Bilder från LO-fackens medverkan i Kollektivavtalets dag

Kollektivavtalets dag Örebro

Bilder från några LO-fack som medverkade i Kollektivavtalets dag 17 mars.

Ge fler möjlighet att ta körkort!

LO och SSU uppmanar regeringen: Ge fler möjlighet att ta körkort!

Långt kvar till jämställdhet i Örebro och Värmland

Fordonsmontör

2016 tjänade arbetarkvinnor i Örebro län i genomsnitt 18 153 kronor i månaden, medan en manlig tjänsteman tjänade 38 068 kronor. Motsvarande siffor för Värmland är för arbetarkvinnor 18 325 kr i månaden respektive 37 572 för manlig tjänsteman. Det visar regionala siffror ur LOs rapport Sveriges Jämställdhetsbarometer 2018. Villkoren i arbetslivet – anställningsformer, arbetstider, kontroll och inflytande över sitt arbete – påverkar både lönen och möjligheter att kombinera arbete och familj. Det visar Sveriges Jämställdhetsbarometer 2018, som släpps på tisdagen.

Stöd för omställning

LO har tillsammans med trygghetsfonden TSL tagit fram en nätutbildning "Stöd för omställning" som handlar om omställningsstöd.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Kvinnlig fägring och machokultur?

Utifrån rapporten "Kvinnlig fägring och machokultur? Sexuella trakasserier i arbetslivet bland LO-förbundens medlemmar" ställs både fack och arbetsgivare till svars: vad krävs, fackligt och politiskt, för att motverka sexuella trakasserier på LO-förbundens arbetsplatser?

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev


Ja, jag godkänner att LO behandlar mina personuppgifter. LO kommer inte dela mina personuppgifter och jag kan avanmäla mig när jag vill.