Fråga facket Fråga facket

Hallå där, Conny Andersson!

LO-distriktet i Örebro och Värmlands nya distriktschef och kassör.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Vem är du?
Conny Andersson, född och uppvuxen i Kolbäck, Västmanland, och utbildade mig till målare 1989. Mitt fackliga intresse väcktes tidigt då jag insåg att det fanns arbetsgivare som inte vill följa lagar och avtal. Med kunskap och vetskapen om att veta vad som är rätt eller fel, kan jag vara med och påverka min och mina arbetskamraters vardag i arbetslivet. Vartefter kurser och utbildningar avslutades så påbörjades fler och fler fackliga uppdrag. Denna erfarenhet ledde mig till att jag sökte jobb som lokalombudsman och fick den tjänsten 2000 på Svenska Målareförbundet med placering i Västerås.
De senaste sju åren har jag haft anställning som förbundsombudsman på Målarnas förbundskontor. Att arbeta som ombudsman i ett av Sveriges minsta fackförbund innebär att man får jobba med i stort sett alla fackliga områden.
Mina intressen när jag inte arbetar är att umgås med min fru och vår hund, familj och vänner. Har ett fritidshus mitt i skogen med tillgång till fiske och naturupplevelser. Jag lagar gärna mat och provar nya recept. Har även startat ett småskaligt ölbryggeri tillsammans med en god vän.

Varför sökte du den här tjänsten?
Detta märkliga år 2020 som vi lägger bakom oss har fått mig att fundera på om jag är på rätt plats geografiskt. Har haft fantastiska år i Stockholm, men det har aldrig riktigt känts som hemma. Då jag känner att det finns mer att ge av mitt fackliga intresse och att dessutom få arbeta med det, tyckte jag att när annonsen dök upp om att LO-distriktet i Örebro och Värmland sökte efter en ny distriktschef att det nästan var för bra för att vara sant. Arbetsuppgifterna som tjänsten innebär har jag tidigare erfarenhet av och jag trivdes bra i den rollen. Det ska bli en rolig utmaning att arbeta i LO-distriktet tillsammans med förbundens avdelningar och se vilka utmaningar federationen ställs inför, för att tillsammans skapa det samhälle som är bra för svenska arbetstagare och svensk arbetsmarknad.

När börjar du?
Jag kommer att tillträda tjänsten den 1 april.

Vad ser du mest fram emot?
Att pandemin är över och att befolkningen får vaccin, så människors lidande får ett slut, att sjukvården får återhämta sig, att människor åter kommer i arbete, att kultur och idrottsutövare kan få ses av sin publik igen, att turist och restaurangnäringen åter kommer på fötter, handeln börjar blomstra igen, att industrin sätter fart på den svenska ekonomin. Att jag och mina nya arbetskamrater får vara med som en del av återstarten av Sverige ser jag verkligen fram emot.
Att LO-distriktet arbetar för att vinna valet på fackliga frågor som är bra för våra medlemmar. Att öka medlemsantalet i förbundsavdelningarna och därmed rekrytera flera medlemmar till fackliga och politiska uppdrag. Att öka kunskapen bland medlemmar och ickemedlemmar om vad det innebär att vara medlem i en fackligorganisation. Sammanfattningsvis ser jag fram emot allt, ny dag nya utmaningar!

Anna-Lena Andersson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.