
Ofrivillig deltid gör att kvinnor tjänar minst
Knappt varannan kvinna i arbetaryrken har en heltidsanställning. Deltidsarbetet gör att arbetarkvinnor tjänar allra minst. I Örebro och Värmlands län är den faktiska månadslönen för arbetarkvinnor i genomsnitt 22 000 kronor i månaden, jämfört med männen som har 28 500 kronor.

Intervju: Varför är det viktigt med skolinformation?
En av LOs grundläggande uppdrag är att ge elever på gymnasiet kunskaper om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Om man vet vad som gäller undviks många svårigheter och det är extra viktigt för den som är ung och ny på jobbet.

Uppesittarkväll om Jämlikhet
LOs ordförande Susanna Gideonsson och ABFs förbundssekreterare Annica Dahl bjuder in en rad spännande gäster för att samtal om vad vi tillsammans kan göra för att öka jämlikheten.

LOs experter: Pandemin har gjort klassamhället tydligt
Hur har pandemin påverkat den som inte kan arbeta hemma? Hur fungerar sjukförsäkringen för den som drabbats av långtids-covid? Vilken möjlighet till stöd finns det för den som blivit arbetslös?

Uppesittarkväll om Jämlikhet
LOs ordförande Susanna Gideonsson och ABFs förbundssekreterare Annica Dahl bjuder in en rad spännande gäster för att samtala om vad vi tillsammans kan göra för att öka jämlikheten.

Penningpolitikens fördelningseffekter
LO, Finansutskottet och Riksbanken diskuterar penningpolitikens effekter på fördelning av inkomster, förmögenhet samt på inflation och sysselsättning.

Partsgemensam fördjupad analys av EU-kommissionens förslag till direktiv om tillräckliga minimilöner med beaktande av yttrandet från rådets rättstjänst
Efter en fördjupad analys av kommissionens förslag till direktiv om minimilöner med beaktande av yttrandet från rådets rättstjänst ser vi rättsliga hinder för EU på området.

Vi som inte jobbade hemma
En ny rapport från LO visar att kvinnliga arbetare har betalat ett högt pris under pandemin, både ekonomiskt och arbetsmiljömässigt. Nu riskerar samhället att bygga upp en hälsoskuld till arbetarkvinnorna som står i frontlinjen.

Makteliten – håller ställningarna
Den genomsnittliga inkomsten för en vd på ett svenskt storföretag motsvarar 60,2 industriarbetarlöner. Det visar LOs årliga granskning av inkomsterna för samhällets maktelit.