Fråga facket Fråga facket

Årets känga!

Priset ”Årets känga!” som traditionsenligt delas ut vid LO-distriktets årsmöte går i år till ett företag som visat förbluffande flinkhet i grenen kreativ betygsättning och certifiering. Årsmötet består av representanter för förbundsavdelningar inom Örebro och Värmland med totalt drygt 89 000 medlemmar.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Robert Roos

Företaget verkar, som man kanske kan förstå, inom utbildningsbranschen och utbildar bl.a. ställningsbyggare. Dessa ställningsbyggare ansvarar sedan för att sätta upp byggställningar på ett säkert sätt kring stora byggen, med många anställda, som använder just dessa ställningar hela dagarna för att utföra olika delar i ett byggjobb.
Det är som alla förstår av allra största vikt att ställningarna är byggda på ett absolut säkert sätt. Då det annars kan orsaka många människor stor skada om ställningen brister, ramlar isär eller lossar från sina fästen. Vilket kan innebära att byggnadsarbetare faller ner från stora höjder. Om ställningarna är bristfälligt uppförda innebär de att de dagligen utsätts för livshotande risk. Säkerheten är också väldigt viktig när det gäller allmänheten som vistas i närheten och under. Företaget har under åren utmärkt sig för att på mycket kort tid ge en stor mängd arbetare utbildning eller utbildningsbevis när det gäller ställningsbyggande.
Som ett bevis på deras effektivitet när det gäller utbildningen så har vi vid åtminstone ett tillfälle uppmätt att de lyckats ge en 80-timmars utbildning från fredag kväll till lördag morgon. I det fallet tangerarar de alltså 12 timmarsgränsen, vilket får ses som svårslaget. Det innebär också att väldigt många nyutbildade kan ta ett jobb efter utbildningen.
Det innebär inte bara att de tjänar stora pengar på kort tid utan att de också konkurrerar ut seriösa företag på marknaden.
Men priset tilldelas dem för sin totala avsaknad av respekt för människoliv och sin absoluta girighet där ingenting får stå i vägen.
Priset för 2018 går till företaget SUUAB

För mer information:
Thomas Andersson, Byggnads och fd ordförande LO-distriktet Örebro och Värmland
Tfn: 070-624 81 33
E-post: thomas.andersson@byggnads.se

Tomas Olsson, Byggnads och LO-distriktet i Örebro och Värmland
Tfn: 070-240 23 32
E-post: tomas.olsson@byggnads.se

Anna-Lena Andersson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.