Fråga facket Fråga facket

Årliga uppsökeriet Facket på sommarjobbet startar upp med ny kampanj!

Måndag 25 juni startar LOs årliga kampanj ”Facket på sommarjobbet”. Under kampanjen söker LO upp sommarjobbande ungdomar på deras arbetsplatser och informerar om rättigheter och skyldigheter i arbetslivet. I samband med uppsökeriet startar LO en ny kampanj, #najsjobb.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Unga arbetar ofta under villkor som vore helt otänkbara för vuxna. Varför? Det finns inget bra svar. Kanske är det en gammaldags syn på ungas värde som gör att de blir erbjudna jobb utan både avtal och trygghet. Det vill vi ändra på. Med #najsjobb står vi upp för lika villkor – även för unga.

Alla förtjänar ett #najsjobb. #najsjobb är ett initiativ som handlar om att ge unga den trygghet på jobbet som det är självklart att vuxna har, säger Jonas Lindén, en av två kampanjledare för facket på sommarjobbet i Örebro och Värmland.
Målet är att starta en rörelse som innebär slutet för usla villkor, gör alla unga medvetna om sina rättigheter och ger dem både argument och mod att stå upp för dem.

Sommarjobbare och extrajobbare hör till dem som ofta råkar illa ut på arbetsmarknaden. Oklara arbetsförhållanden, för låga eller helt uteblivna löner, svartjobb och gratis provjobb är bara några svårigheter som ofta drabbar dem. Förra året besökte LO-distriktet i Örebro och Värmland ca 1200 arbetsplatser och genomförde närmare 6000 samtal.
I år hoppas vi träffa minst lika många unga och informera dem om deras rättigheter och skyldigheter på jobbet, säger Jonas Lindén.
Läs mer om dina rättigheter på lo.se/ung. Har du frågor eller behöver råd finns vi både på Facebook och vår hjälptelefon, 020–56 00 56.

För frågor kontakta respektive kampanjledare:
Kampanjledare Örebro: Rebecca Voss, 073–988 39 50
Kampanjledare Värmland: Jonas Lindén, 073–844 39 37
Robert Roos, ansvarig ombudsman LO-distriktet Örebro och Värmland, 070–542 88 81, robert.roos@lo.se

Datum och orter för Facket på sommarjobbet v 26 och v 27 i Örebro län och Värmlands län 2018:

Örebro län:                    Värmland:
25 juni Lindesberg         Arvika
26 juni Askersund         Säffle
27 juni Hallsberg           Sunne

2 juli Örebro                  Karlstad
3 juli Karlskoga             Hagfors
4 juli Nora                     Filipstad
5 juli Kumla                  Kristinehamn
6 juli Örebro                 Karlstad

 

 

Anna-Lena Andersson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.