Fråga facket Fråga facket

IF Metall söker lokal ombudsman till Värmland

IF Metall söker en ombudsman till Värmland med placering i Karlstad. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att i samarbete med övriga ombudsmän, administratörer och avdelningsstyrelse genomföra arbetsuppgifter som är kopplade till den fackliga verksamheten. Detta innebär främst att företräda och bevaka medlemmarnas intressen inom flera olika områden, exempelvis löner och anställningsvillkor, arbetsmiljö, arbetsskade- och försäkringsfrågor.

Du kommer att arbeta utåtriktat med att stödja och företräda våra medlemmar främst på deras arbetsplatser genom samtal och förhandlingar, teckna kollektivavtal samt organisera medlemmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bred förhandlingsvana samt kunskaper inom det arbetsrättsliga området. Har du erfarenhet av förtroendeuppdrag inom IF Metall eller i närstående organisation är det meriterande. Även erfarenhet av organisering av medlemmar är meriterande.

För att bli aktuell för denna tjänst har du minst gymnasieutbildning eller motsvarande. Du har en god förmåga att hantera IT-system som hjälpmedel i ditt arbete samt goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.  B-körkort är ett krav för tjänsten. Du har även en god kommunikativ förmåga samt vana av att hålla presentationer.

Då ombudsmannarollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar söker vi dig som är utåtriktad och lätt att samverka med andra människor. Du har en god förmåga att kunna prioritera ditt arbete. Vi även ser att du är en självgående person då tjänsten innebär ett stort mått av självständigt arbete.

Vi förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar.

Tillträde efter överenskommelse, löne- och anställningsvillkor är enligt våra avtal för lokalombudsmän.

Skicka ansökan

Kontaktpersoner

Tf avdelningsordförande, Jonas Lindén: 073-844 39 37

HR-Generalist Förbundskontoret, Cecilia Bergström: 08-786 81 34

Varmt välkommen med din ansökan senast 3 september 2019.

Bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

Län
Värmland
Anställningstyp
Tillsvidare
Anställningsgrad
Heltid
Arbetstider
Dag
Sista ansökningsdag
2019-09-03
Arbetsplats/placeringsort
Karlstad
Kontaktperson
Cecilia Bergström
Tlf. +46 87868134

Företagets hemsida: www.ifmetall.se

 

 

 

Anna-Lena Andersson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.