Fråga facket Fråga facket

Julhälsning från LO-distriktets ordförande

Den vitala pusselbiten i LO-distriktets verksamhet är alla Ni som engagerar er i alla LO-facken i Örebro och Värmland. Till er vill jag riktad ett särskilt tack.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

De handslag som är gjorda med kommunstyrelsens ordförande, de många timmar ni har lagt på er fritid för att driva er lokala viktiga fråga för att vi arbetare ska få en bättre vardag, ni är guld värda! 

Många fackliga kamrater upplever en stark motvind i vårt dagliga arbete på grund av att regeringen kommer med nya riktlinjersom minskar vårt inflytandeatt bestämma vem som ska vara vårt skyddsombud på vår arbetsplats.Våra skyddsombud utan en facklig klubb i ryggen kommer att få det svårare att driva viktiga frågor och stå emot arbetsgivaren i svåra ärenden. Vår arbetsmiljö är vår garanti för en schysst och frisk pension. Arbetsplatsolyckor med dödlig utgång ökar i år mot förra året och varje fall en stor tragedi. 

Folkbildningen i Sverige är under hot. Neddragningar ekonomisk kommer att komma och är ett direkt hot mot oss arbetare och vår fackliga bildning.Vi kommer att hitta nya vägar att utbilda oss då vi inte kommer att acceptera regeringens mål att på lång sikt ta vårt redskap för att föra vår kunskapsbank ifrån oss. Statsbidragen till våra studieförbund. 

Tesla utmanar den svenska modellen och IF Metall har en pågående konflikt på Teslas verkstäder.Svenskt näringsliv och LO är överens om att den svenskamodellen är rätt väg att gå för att ha en frisk konkurrens på svensk arbetsmarknad.  

Valrörelsen inför EU-valet 2024 har redan startat och vår kandidat är Johan Danielsson 

Det blevstarka känslor under höstmötet då vi fick uppleva monologenInte glömma inte minnas som bygger på Eva Torstenssons bok med samma namn.  Om Flora som överlevde förintelsen. Vi har under året åkt på”Resa i förintelsens spår” för att via folkbildningen föra denna viktiga kunskap vidare.  

Demokratin får vi inte ta för givet Kamrater!    

Stort tack för 2023. Nu kör vi 2024 

Ta hand om varandra och jag önskar dig en fin och nykter Jul och Ett Gott Nytt År. 

 

David Andergard, ordförande 
LO-distriktet i Örebro och Värmland 

 

 

Anna-Lena Andersson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.