Fråga facket Fråga facket

LO-distriktet i Örebro och Värmland valde ny ledning idag på sitt årsmöte

Ny ordförande är Per Lilja från Handels avd 11 i Örebro


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Robert Roos

Per har sin bakgrund i Handels där han sitter i både avdelningsstyrelsen i Örebro och i Förbundsstyrelsen. Per är också ordförande för LO-facken i Örebro och Lekeberg.
- Det känns jätteroligt att få förtroendet att leda en organisation som LO-distriktet Örebro och Värmland med sina drygt 89 000 medlemmar, säger den nyvalde ordförande Per Lilja.
Förutom ordförande valdes också 3 nya ledamöter i styrelsen. Tommy Kragh, från IF Metall 18 och Lindesberg, Emma Brodin, Transport 9 och Nora och Dzeraldina Eriksson, Handels 17 i Karlstad. Sedan tidigare sitter också Camilla Andersson, Maria Svärd, Daniel Stjernhult och Jonas Davidsson i styrelsen. Så det är ett starkt lag som han får jobba tillsammans med.
- Det finns så klart många saker som är viktiga men det som ligger högst på listan just nu är att jobba nära ihop med de ingående förbundsavdelningarna, för det är ju tillsammans vi är som starkast, menar Per Lilja.

- Jag vill också att vi fortsätter jobba hårt med att få alla LO-fack i kommunerna att bli synligare, inte minst nu i den kommande valrörelse. För valrörelsen är på många sätt avgörande för våra medlemmars framtid. De borgerliga hoten om lagstiftade maxilöner och kraftigt försämrad anställningstrygghet måste med kraft bekämpas, säger Per Lilja med eftertryck.
Mötet antog också ett uttalande med anledning av en rapport som LO släppte föregående vecka. Uttalandet har rubriken ”Ingen ska behöva känna obehag inför att gå till jobbet” medan rapporten heter ”Kvinnlig fägring och machokultur”. Uttalandet bifogas, rapporten kan laddas ned från LOs hemsida.
- Rapporten är en viktig byggsten i ett framtida jämlikare samhälle. Ingen chef kan påstå att sexuella närmanden är en del av jobbet!, avslutar Per Lilja.
För mer information:
Per Lilja, ordförande LO-distriktet Örebro och Värmland
Tfn: 073 -590 59 80
E-post: per.lilja@hotmail.com

Camilla Andersson, Chef LO-distriktet i Örebro och Värmland
Tfn: 070-638 55 95
E-post: camilla.andersson@lo.se

Anna-Lena Andersson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.