Fråga facket Fråga facket

Manifestation – Ingen ska dö på jobbet!

Den 30 januari manifesterar LO-distriktet i Örebro och Värmlands Regionala ungkommitté på Stortorget i Örebro under parollen ”Ingen ska dö på jobbet!”.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

På arbetsplatser i Sverige dör ungefär en arbetare i veckan. Under 2019 dog 48 personer. Det är helt oacceptabelt. Vi vill se en klar förändring där en reell nollvision praktiseras! Det är inte underligt då det är vi tillsammans med våra kollegor som kommer spendera våra arbetsliv på platser där ungefär en arbetare dör i veckan, året runt, år efter år.

För att uppmärksamma och förmedla antalet döda människor på svenska arbetsplatser under 2019 genomför vi en tyst manifestation genom ett visuellt manifest i form av skor. Det handlar om föräldrar, syskon, söner, döttrar, vänner och kollegor. 48 personer som aldrig kom hem.

Ingen ska dö på jobbet!

LO-distriktet i Örebro och Värmlands Regionala ungkommitté
Kontakt: Jonas Lindén 0586-219502 jonas.linden@lo.se

LO-distriktet i Örebro och Värmlands regionala ungkommitté kommer att manifestera för arbetarnas rätt till ett värdigt arbetsliv med en säkrad arbetsmiljö - där ingen ska behöva dö på jobbet - på Stortorget i Örebro den 30 januari klockan 11:00-15:00.

Anna-Lena Andersson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.