Fråga facket Fråga facket

Utdelning av frukostpåsar i Värmland

Anställningsvillkor LO är aktiv inom Fairtrade för att rikta uppmärksamhet mot schyssta arbetsvillkor för arbetstagare i utvecklingsländer som producerar det vi äter, dricker eller använder på annat sätt.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO delar ut frukostpåsar i Värmland för schysta arbetsvillkor

Torsdagen den 16 oktober går Fairtrade Challenge av stapeln för sjätte året i rad. Som aktiv inom Fairtrade deltar LO genom att dela ut Fairtradefrukostpåsar vid olika knutpunkter i Värmland.

LO är aktiv inom Fairtrade för att rikta uppmärksamhet mot schyssta arbetsvillkor för arbetstagare i utvecklingsländer som producerar det vi äter, dricker eller använder på annat sätt.

Torsdagen den 16 oktober är det Fairtrade Challenge. Konceptet är enkelt: under en och samma dag ska så många människor som möjligt fika med Fairtrade-märkta produkter.

LO-distriktet i Örebro och Värmland deltar i tävlingen genom att dela ut Fairtradefrukostpåsar på flera platser i Värmland. Mellan 05.30-07.15 finns LO-facken vid Skoghall verken, mellan 11.30-12.30 vid Torget i Karlstad, 13.30-15.30 vid Lersäters Industriområde i Kil och vid Gruvöns bruk och sågverket i Grums ca 13.00. 
Massmedia är välkomna att hämta en påse och bevaka tillställningen.

- Genom att skänka en påse med en Faritrade-banan och Fairtrade-choklad vill vi sätta fokus på att bekämpa fattigdomen i världen och att ge odlare och arbetare schysta arbetsvillkor, säger Thomas Andersson, ordförande LO-distriktet Örebro och Värmland.

- Vi som konsumenter kan göra viktiga val i vardagen för att bidra till handel på rättvisare villkor, men också för att stärka rätten till facklig organisering, säger Thomas Andersson.

Förra året fikade fler än 400.000 personer i Sverige med en eller flera Fairtrade-märkta produkter på en och samma dag. I år är målet att en halv miljon människor ska vara med.

Läs mer om Fairtrade Challenge här:

 

För mer information:
Camilla Andersson, chef LO-distriktet Örebro och Värmland 
Tfn: 070-638 55 95
E-post: Camilla.andersson@lo.se

Jan Zetterqvist, presskontakt LO-distriktet Örebro och Värmland
Tfn: 070-256 15 70
E-post: jan.zetterqvist@lo.se

Kontaktperson i Hammarö, Karlstad och Kil, är Lars Gösta Blåvitt Elofsson 070-607 66 79
Kontaktperson i Grums är Ken Rosén, 073-268 66 55