Fråga facket Fråga facket

"Årets Känga" Pris utdelat av LO-distriktet i Örebro och Värmlands årsmöte 2017

LO-distriktet i Örebro och Värmland har haft årsmöte i Folkets Hus i Skoghall den 25 april och utnämnt pristagaren till ”Årets känga”.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO-distriktets ordförande delar ut Årets Känga

 

 

Motiveringen lyder:

Pristagaren tilldelas priset ”Årets känga” för att på ett respektlöst och skamligt sätt, inte bara åsamkat enskilda medlemmar kränkning och ekonomisk skada. Utan också visat vägen även för andra oseriösa arbetsgivare hur man kan gå tillväga för att runda Lagen om anställningsskydd (LAS) genom att plocka bort delar av anställningen. Ingen vet ännu hur långt ner gränsen går.

Deras agerande har gett Lagen om Anställningsskydd en ny innebörd, ett nytt ansikte. Den är nu inte längre ett skydd för någon. Vem som helst kan numera, oavsett anställningstid, drabbas av att arbetstiden hyvlas ner. De har med andra ord lyckats göra svensk arbetsmarknad till en betydligt otryggare plats än tidigare. Med såna vänner behöver en inga fiender.

Arbetsgivare som agerar på detta sätt unnar inte sin personal ens grundläggande trygghet i anställningen och visar dem inte heller den respekt de förtjänar. I förlängningen får det troligen konsekvenser också för deras egen verksamhet. Vilket får ses som en tydlig signal till kunder och intressenter.

Pristagare:
Med detta som bakgrund har vi funnit att det finns goda skäl att utdela LO-distriktet Örebro och Värmlands utmärkelse ”Årets känga” för 2017 till
Coop Forum Marieberg Örebro.


För mer information:
Thomas Andersson, Ordförande för LO-distriktet Örebro och Värmland
Tfn: 070 – 624 81 33
E-post: thomas.andersson@byggnads.se

Camilla Andersson, Ombudsman LO-distriktet Örebro och Värmland
Tfn: 070-638 55 95
E-post: camilla.andersson@lo.se

Helena Nilsson Kjellberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.